PemancinG TegaR BorneO

PemancinG TegaR BorneO
Blog ini didedikasikan khas buat semua pemancing2 tegar kepulauan Borneo dan tidak lupa juga kepada pemancing2 tegar di semenanjung, semua di alu2kan. Di harap kita semua dapat menghangatkan blog ini dengan berkongsi apa2 sahaja mengenai dunia memancing seperti info terkini, peralatan, kisah@pengalaman memancing, teknik2 dan tips, selain dalam masa yang sama dapat mengeratkan lagi hubungan siraturahim sesama kita, tak gitu?? ..Hehehe~ Semua di alu2kan memberi pendapat. Salam…^^ Hantarkan gambar2 aktiviti memancing,tangkapan atau kisah@pengalaman benar yang pernah anda alami semasa memancing atau apa2 yang berkaitan kepada saya, sertakan dengan nama penuh dan maklumat peribadi,untuk saya postkan di blog...Tq! E-mail >> alvinasmi@yahoo.com

Chat!! Chat!! Chat!!!

Sunday, February 7, 2010

BEWARE OF CROCODILE AT MIRI RIVER(MUARA PULAU MELAYU)

Buaya di Muara Pulau melayu Miri(SARAWAK)???

Bagi pemancing2 di Miri Sarawak,muara Pulau Melayu merupakan antara lokasi pemancingan yang paling diminati dan popular(aku sendiri pun selalu pancing di situ hehe).Ini kerana kedudukan nya yang jauh dari pesisir pantai dan ianya juga muara yang menghubungkan laut dan sungai Miri.,jadi pemancing boleh membuat pilihan sama ada mahu memancing di laut atau di sungai atau di antara pertembungan air laut dan air sungai.Selama ini,banyak pihak mendakwa pernah melihat kelibat sang buaya di muara berkenaan,tp byk juga pemancing2 yang tidak mengetahui atau tidak mengambil kisah...

Apapun,diharap gambar yang aku perolehi dari E-mail ni dapat memberi kesedaran kepada pemancing Miri yang kerap ke sana agar lebih berhati2 dan sedar yang sang Boy(buaya) memang ada berenang ke perairan situ....


Perhatikan kelibat sang buaya berenang riang di muara pulau melayu di bahagian sungai. Buaya berkenaan nampak macam berenang ke arah laut.Apapun,tak disangka juga yang perairan sungai di muara ini yang kerap sibuk dengan kehadiran kapal2 besar yang  lalu lalang tidak menakut kan sang Boy(buaya) ini...Isk3....Hehehe~

Jadi ingatlah....Aku bagi peringatan ni buat pemancing Miri sebab aku pun orang Miri...
Jangan sampai kita tersalah pancing nanti,ingatkan ikan besar hahaha~...Salam.

-vinaskme-

0 comments:

PemancinG TegaR BorneO

Blog ini didedikasikan khas buat semua pemancing2 tegar kepulauan Borneo dan tidak lupa juga kepada pemancing2 tegar di semenanjung, semua di alu2kan. Di harap kita semua dapat menghangatkan blog ini dengan berkongsi apa2 sahaja mengenai dunia memancing seperti info terkini, peralatan, kisah@pengalaman memancing, teknik2 dan tips, selain dalam masa yang sama dapat mengeratkan lagi hubungan siraturahim sesama kita, tak gitu?? ..Hehehe~

Semua di alu2kan memberi pendapat. Salam…^^


Hantarkan gambar2 aktiviti memancing,tangkapan atau kisah@pengalaman benar yang pernah anda alami semasa memancing atau apa2 yang berkaitan kepada saya, sertakan dengan nama penuh dan maklumat peribadi,untuk saya postkan di blog...Tq!

E-mail >> alvinasmi@yahoo.com

There was an error in this gadget

About Me

Followers